Blog

Dulcele, cum să recunoşti bunul bun, care îţi şi face bine? (2. Îndulcitorii)
Pentru că nu mai este de mult un secret efectul nociv al zahărului în organism, s-au căutat metode de înlocuire a acestuia în alimentație. Astfel, au fost descoperiți îndulcitorii naturali sau au fost creați în laborator îndulcitorii artificiali.
Importanţa hidratării în luna lui cuptor, şi nu numai.
Bănuiesc că deja ai auzit peste tot despre importanţa hidratării. Dacă tot nu te conving mesajele clasice „E important să bei apă!”, „Apa îţi face bine!”, echipa ABC-ul Nutriţiei s-a gândit să îţi povestească mai multe despre apă, un element iubit de noi, esenţial şi indispensabil vieţii. Ce îţi dorim, este să-ţi fie dragă apa, să te bucuri de ea şi să devină o „obişnuinţă” plăcută, parte din tine, pentru că îţi face cu adevărat bine.
Dulcele, cum să recunoşti bunul bun, care îţi şi face bine? (1. Zahărul)

Odată cu venirea verii, toată lumea începe să devină mai preocupată să arate cât mai bine în propriul corp. Din păcate, aceste eforturi nu vin de cele mai multe ori şi cu starea de bine şi sănătate. Mai ales în rândul femeilor, începe o adevărată ”goană” după dieta perfectă care să aducă rezultate miraculoase într-un număr mic de zile. De cele mai multe ori, aceste ”diete minune” găsite online restricționează total consumul de carbohidrați. Găsim mesaje de genul carbohidrații sunt inamicii unei siluete perfecte, carbohidrații îngrașă etc.

În acest articol ne propunem să aflăm cine sunt de fapt carbohidrații sau zaharurile și care sunt alternativele lor.

Generația Always ON

Numită și generația Z sau iPod, reprezentanții acesteia sunt născuți începând cu anul 2002.Digital nativi, au o capacitate extraordinară de receptare a informațiilor și de procesare a acestora. Sunt dependenți de feedback și conectivitate.  Se naște odată cu ei și un paradox: deși citesc mult (nu beletristică), ci mixul alert audio-media, aceștia au dificultăți de comunicare în sensul că se exprimă greu și nu reflectează prea mult asupra a ceea ce se întâmplă. Mai mult decât atât, deși citesc, nu se informează și chiar dacă cei cu vârste mai mari aleg meniuri bio la restaurant, cunosc foarte puțin din caracteristicile...

Leftovers sau cum oprim risipa alimentară

Știați că în România se aruncă zilnic 6000 de tone de alimente?Noi nu, dar intuiam că facem multă risipă...însă cifra aceasta atât de mare ne responsabilizează pentru ca în orele noastre de nutriție în școli să introducem și tema risipei alimentare.Subiectul a fost dezbătut intens astăzi în cadrul conferinței Leftovers organizată de Asociația pentru Responsabilitate Socială ”Plan B” și AccorHotels România. În sală au fost prezenți reprezentanți ai producătorilor de alimente, retaileri, HoReCa și autorități, consumatori, reciclatori și societatea civilă. România a devenit recent a treia țară din UE care are o legislație specifică privind lupta împotriva risipei alimentare, iar...