Despre noi

ABC-ul Nutriției este o organizație care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin educatie despre nutriție și stil de viață sănătos.

Despre noi

ABC-ul Nutriției este o organizație care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor prin educatie despre nutriție și stil de viață sănătos.

Suntem o echipă multi-disciplinară cu competențe în medicină, nutriție, psihologie și educație, cu studii efectuate la Universitatea din Viena, Universitatea Harvard, dar și în cadrul centrelor universitare și de formare profesională din România. Avem experiență și expertiză atât în lucrul cu grupuri de adulți, adolescenți și copii, dar și de lucru și consultații individuale.

Ce ne diferențiază?

Capacitatea de a transpune informații tehnice și complicate într-un limbaj ușor accesibil, pe înțelesul tuturor, totul prin metode și experiențe de invățare interactive.

ABC-ul Nutriției este o organizație care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Considerăm că sănătatea fizică, emoțională si mentală reprezintă temelia unei vieți libere, fericite și conștiente. Știm că atingerea acestei stări optime și echilibrate de sănătate stă în mâinile noastre și în alegerile pe care noi le facem zi de zi.

Cele mai comune credințe pe care le perpetuăm din generație în generație ne îndeamnă să considerăm stările de dezechilibru și de boală ca fiind provocate de factori și condiții independente de noi, sau mai nou -  să le considerăm niște normalități.

Însă undeva înăuntrul nostru, există o calitate a propriei conștiințe de sine care ne semnalează faptul că marea majoritate ale acestor dezechilibre nu sunt nici normale, nici moștenite, nici inevitabile și că  echilibrul si bunăstarea noastră sunt un rezultat al atenției la propriile nevoi și al asumării unui set minim de principii și de practici care ne vor susține în împlinirea acestor nevoi.

Organizația Mondială a Sănătății vine de asemenea în susținerea acestei ipoteze cu o statistică îngrijorătoare - 82% din totalitatea bolilor de care suferă românii sunt Boli Non Comunicabile. Acest tip de boli mai sunt numite și “Boli ale Stilului de Viață” (Lifestyle Related Diseases) și se referă la acele afecțiuni dezvoltate ca urmare a alegerilor noastre de zi cu zi: cum ne alimentăm, cât ne mișcăm, cum ne îngrijim mintea și emoțiile, ce facem cu posibilele dependențe nocive care ne însoțesc uneori în viață.

Asociația ABC-ul Nutriției susține diminuarea acestui procent și construirea unei culturi bazate pe cunoaștere și informare cu privire la ce înseamnă obiceiurile de viață sănătoasă și echilibrată. Activăm atât in sectorul social, cât și în cel business, creând programe și evenimente educaționale variate, în funcție de nevoile efective ale comunității în care intervine.

1700

Copii

500

Adulți

120

Cadre didactice

900h

Programe de training

TESTIMONIALE

Ce spun clienții despre noi

Core Team

Iulia Manole

Executive director & nutritionist

Oana Marin

Project coordinator & educational designer

Iulia Mugescu

Health specialist & trainer

Facilitatori

Iulia Manole

Executive director & nutritionist

Oana Marin

Project coordinator & educational designer

Anamaria Pirea

Tehnician nutriționist

Dr. Mihaela Frânculescu

Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Dr. Oana Parlițeanu

Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Viorica Dragomir

Psiholog clinician specialist

Mădălina Stoica

Farmacist

Vlad Dumitrescu

Roxana Samoilă

Tehnician nutriționist, trainer nutriție

Loredana Stancu

Dietetician & specialist chimia alimentelor

Partenerii

Ne mandrim cu parteneri care sustin initiativele noastre si ne impulsioneaza sa mergem mai departe.

Solaris
Sarbatoarea Gustului
Lifecare
Tipo Bellearte
Tucano
Hranatate